Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde den 30-10-2014 hos Keld:
  1. Referat af bestyrelsesmøde den 21-08-2014 blev underskrevet. 
  2. Referent. Leif valgtes på grund af de mange punkter indenfor hans område 
  3. Afløbsproblemer og spuling af kloaker. Leif havde koordineret og været til 
  4. stede i alle lejligheder, hvor Smedegårdens VVS mand havde undersøgt og renset alle afløbsforhold først i oktober måned i opgang 18 tv. Flere installationer var ikke udført helt korrekt fra starten og blev rettet på stedet. Et generelt råd er selv at fylde vasken med varmt vand en gang om måneden og derefter fjerne bundproppen for at skabe den nødvendige cirkulation. Intet tyder dog på, at faldet fra køkkenvask til faldstamme ikke opfylder betingelse i nr. 18. Den enkelte lejlighed har vedligeholdelsespligten fra vask/afløb til faldstammen. Leif fremviste afløbssi og vandlås til brusekabine og beskrev fremgangsmåden til at undgå forstoppelse i systemet. Vi kan overveje at gentage dette til en generalforsamling. De to dages VVS arbejde blev udført for Skanskas regning. 
  5. GF vil desuden sørge for spuling af kloaksystemet på vores område. Det sker 
  6. ca. hver 5. år. 
  7. Vask af skraldecontainere – var udført via Jimmi. Reelt ombyttes den beskidte 
  8. container med en ny. 
  9. Udsugning på taget. Frank fra LogicAir og Leif har været på taget og kontrol- 
  10. leret udsugningen. Udsugningsventilatoren i opgang 18 samt kondensatoren til den lille skraldeudsugning skal udskiftes snarest muligt. Den nye ventilator har et betydeligt lavere elforbrug. Pris ca. 15 tkr., hvilket vi allerede har budgetteret med. Vi skal også fremover kalkulere med en udskiftning om året. Desuden bad Leif Logic Air om, at det store udsugningsrør blev skruet fast i underlaget/flisen for at undgå, at en storm forvrider det store rør, hvilket jo var sket i vinter.
6. Femårsgennemgang. Der har været afholdt indledende supplerende syn- og skøn hos Leif den 09-10-2014. Det fortsætter hos Leif den 4. og 6. november 2014, hvor syns- og skønsmanden skal besvare de mange supplerende skønsspørgsmål. Dog skal de supplerende undersøgelser af indvendige altantunger afvente vinterens komme. 
Desuden skal diverse indirekte omkostninger ved pålægning af ekstra cementlag i kælderen prissættes. Det bliver en gigantisk opgave at organisere og foretage rydning, flytning og tilbagelevering alle ting i rette kælderrum. 
Valg af lejligheder til supplerende syn og skøn. 
Syn- og skønsmanden ønskede 4 gavllejligheder samt 6 facadelejligheder over de to dage: 
Tirsdag den 4. nov.:
Keld Olsen, 9. 3.th., Aggernæs/Nielsen 9, 1. Th., Larsen, 9, 4. Th., Marianne 18, 5., Stine 12, 1. Tv. 
Torsdag den 6. Nov.:
Leif 18, 3. tv., Kurt 18, 2. tv., Susanne 16, st. tv., Claus David 18, st. th., 12, st.th.?? 
Retshjælpsforsikring. Deas har modtaget ca. 32 besvarelser. Leif opfordrede de resterende bestyrelsesmedlemmer til at besvare skemaet. 
Der var atter kommet lidt vand i kælderen ugen i forvejen – præcis samme sted som sidste gang i januar. Det har formentlig været forårsaget af de 
 
voldsomme regnskyl ugen i forvejen. Leif har fotograferet og anmeldt forholdet, og det indgår i syns- og skønsmanden vurdering. 
  1. Cykeloprydning har Kurt og Susanne forberedt og Jimmi har midlertidigt placeret cyklerne bag cykelskurene, hvorfra de senere fjernes. 
  2. Rafn & Søn. Leif har modtaget brev fra Rafn & Søn med orientering om de lange ventetider for svar fra Skat. Svarene til de enkelte fra Skat har foreløbigt været 31⁄2 år undervejs. 
  3. Utæthed i varmesystemet. Jimmi har konstateret utæthed i systemet, som han nu undersøger nærmere bl.a. ved opsætning af sedler i opgangene. Leif følger dette punkt. 
10.Opstramning af div. fra Sundby Rengøring. Keld beder Deas skrive til de beboere, som endnu ikke har fulgt henvendelse fra vicevært/bestyrelse om orden på reposen. 
11.Kalkknusningsanlæg. Morten kontakter HOFOR igen for at høre om de forskellige muligheder. Når Leif kontakter HOFOR ang. varmeftersyn tages emnet evt. også op. 
12.Nyt fra GF. Kurt redegjorde for eftersyn af hyben, hækkene, beplantningerne. Vi får stort juletræ midt på græsplænen ca. ud for den nye gynge. Kabel trækkes fra vores cykelskur. 
13.Fibernet. Selskabet har afgivet et vejledende tilbud, der skal finpudses og detaljeres, hvilket Stine arbejder på. I givet fald skal det vedtages på kommende generalforsamling. Foreløbig tegner det både godt og billigt: Grundinstallation en gang for alle til ca. 213 tkr. med tillæg af fibernet- forbindelse mellem blokkene til ca. 30 tkr.? Sidstnævnte undersøges pt. nærmere. Løbende pris pr. lejlighed pr. md. ca. 50 kr. for både hurtigt internet og TV samt relativ billige priser afhængig af valg af TV-pakke. Se evt. nærmere: sundbynet.dk
 14.Duer på taget. Intet nyt – (er godt nyt).
15.Ændring af ordensreglementet efter retningslinier fra forrige bestyrel- 
sesmøde. I ordensreglementet tilføjes:
a) …. I altanafsnittet som sidste sætning: ”Vanding af altanplanter skal 
ske uden gene af underetagerne”.
b) …. I Fester, musik og støj afsnit 3. afsnit: kl. 02,00 rettes til 24,00 dvs. …og aldrig mellem kl. 24 og kl. 7 på fredage ……… 
c)…… i grill afsnittet formuleres således: ”Det er kun tilladt at benytte grill på altaner og terrasser under hensyntagen til naboerne. Det henstilles så vidt muligt at anvende gasgrill.” 
d) Sidst i ordensreglementet efter øvrige forhold: ”Til-salg skilte skal fjernes straks efter indgået salgsaftale.”
Susanne sørger for renskrivning af ordensreglementet – med fremhævning af tilføjelserne. Reglementet skal på internettet og til orientering på generalforsamlingen mht. tilføjelser/præciseringer. 
16. Regnskabssammenligninger med de øvrige etaper. Leif havde indføjet etape 4s regnskabstal i oversigten. Som tidligere vedtaget på bestyrelsesmøde tages vores regnskabstal og budgettal med på formandsmøde med ledsagende bemærkninger. Keld/Leif indkalder til formandsmøde med henblik på evt. besparelser. 
17.Cykelkompressor. Kurt og Leif følger op.
18.Parkeringshus. Der er intet nyt pt. Susanne og Leif følger op.
19.Fælles erstatningssag mod Skanska for værdiforringelser pga efterfølgende byggeri. Der var enighed om, at det ville være svært at bevise et tab pt. 
20.Evt. Keld kontakter Trio El-og Teknik ang. deres tilbud for kontrol mv. af elevatorer og udarbejder info.seddel om hensigtmæssig parkering langs hækkene. 
21.Næste møde den 29. januar kl. 19,30 2015 hos Kurt.
22.Årlig nytårskur den 10. (11.) januar kl. 13, 2015. Keld undersøger div. muligheder.