Bestyrelsesmøde

Til stede: Susanne, Stine, Keld, Kurt, Morten Q samt Leif
 
Referat ad mødet den 27-07-2015 forelå ikke.  Susanne vender tilbage med referatet.
Referent:  Leif  valgtes på grund af det store punkt om Skanska.
Fibernet:  Morten K er udtrådt af fibernet arbejdet, idet han flytter 31-10-2017. Stine fortsætter arbejdet med fibernet og indkalder indledningsvis Sundbynet m.fl. til et opsamlingsmøde og en afklaring af de fremtidige vilkår. Leif deltager om muligt i mødet. Der er enighed om, at arbejdet kan starte i begyndelsen af 2016.
Opfølgning af malerarbejdet:  Kurt kunne berette, at malerarbejdet forløber planmæssigt og ser pænt ud. Dog er der problemer med adgang til visse lejligheder. Kurt mailer produktspecifikationer til bestyrelsen, således at vi selv kan købe den rigtige supplerende maling ind til fals og kant, der jo ikke er omfattet af entreprisen. Produktspecifikationen bør også kommunikeres ud til ejerne, evt. ved opslag i opgangene. Der skal anvendes andet produkt ( olie ) til de indre træflader.
Chikaner mellem beboere. Leif har talt med de berørte parter, og det ser ud til, at der pt. hersker fred. Det er strengt taget ikke et anliggende for E/F.
Vestvendte gavldøre i opgang 12 har haft mindre vandskade.  Allan Thomsen og Leif har tidligere besigtiget 12, 4. tv. og nu også hos Stine i 12, 1. tv. Tætningen mv. vil blive foretaget i forbindelse med den planlagte isolering ved ydervæggen. På penthousen på 5. sal er der foretaget omfattende tætninger nedenfor altanen. Samme problem og behandling er foretaget i Etape 3.
Fem års gennemgang og sagsanlæg mod Skanska. Via vores advokat har Etape 4 indleveret stævning i Glostrup Ret mod Skanska med baggrund i flere omfattende syns- og skønsforretninger.
Allan Thomsen har tidligere sonderet terrænet for en forligsmæssig løsning af den omfattende mangelssag. Efter besigtigelsen af Stines lejlighed har AT og Leif havde et længere møde om forlig af sagen. Med baggrund i syns- og skønserklæringer foreslog Skanska – efter længere tovtrækkeri – forligsmæssigt, at godtgøre Etape 4
1)    1.900.000 kr. for udbedring af kælderen – med tillæg af 600.000 kr. for div. flytning
2)    Tilbuddet fra  Adserbølle og Knudsen accepteres til udbedring af isolering i 81 lejligheder til en pris af 8 mio + moms, hvilket løftedes med 250.000 kr. til flytning af skabe mv. betales af Skanska – som en del af forliget.
3)    Skanska betaler 400.000 kr. til tilsyn af udbedringsarbejdet
4)    Skanska betaler 300.000 kr. til advokat, rådgiver mv.
5)    Skanska betaler syn- og skønsomk. herunder til retten fra nu af
6)    Skanska leverer notat, der bekræfter at Etape 4 har indbetalt 36.000 kr til evt. parkeringshus
Forliget regulerer ikke andre eventuelle mellemværende Skanska-Etape 4.
Bestyrelsen tiltrådte de nævnte forligsrammer og bemyndigede Leif til at færdigforhandle forligstilbuddet og underskrive A & K kontrakten. Skanska kan indestå for A & Ks faglighed og dygtighed.  Skanska skal bistå A & K med diverse informationer mv., hvorved kontrakten billiggøres. Det skal erindres, at syns- og skønsmanden trods alt konkluderede et 2-3 mio. kr højere omkostningsniveau end A & K for samme ydelse. Såfremt der skulle opstå tvist mellem E4 og A&K, ville en tvist efter omstændighederne være en bristende forudsætning for dette forlig.
Bestyrelsen fremhævede enstemmigt, at beløbet fra forliget skal øremærkes til udbedring og forbedring af vores Etape 4. En udbetaling kunne let statuere bestyrelsesansvar og alene af den grund udelukkes.
1)    Leif kontakter advokat Damsholt, der skal konfirmere forligsteksten snarest muligt, hvorefter AT Skanska og Leif underskriver forliget.
2)    Leif kontakter DEAS med henblik på øremærkning af beløbet.
3)    Muligheder for korrekt forrentning af beløbet undersøges.
4)    Leif kontakter Holmsgaard (energimærkefa.)  med henblik på at købe rådgivning, som forliget aflønner. Andre rådgivningsfimaer kan inddrages, f.eks. Rambøll via Morten Q.
Der var i bestyrelsen enighed om, at den udvendige del af gravearbejdet og ny vandmembran skal prioriteres højest og udføres i vinterperioden, hvor terrasserne ikke anvendes.  Der skal dog først udarbejdes en arbejdsbeskrivelse mv. med baggrund i Syns- og skønsrapporten. Bestyrelsen udtrykte stor tilfredshed med forløbet, der af og til har foregået under stort tidspres. Der vil inden næste møde blive kommunikeret info. og dokumenter mv. til orienetering og evt. stillingtagen.
Næste møde 01-12-2015 hos Stine.