Bestyrelsesmøde

Deltagere: Flemming (fra 5. etape og formand), Ellen-Margrethe (1.), Karsten og Poul(2.), Niels Jørgen(3.), Kurt og Leif (4.) og Bodil (5.)

Sted: Niels Jørgen, Øresund Parkvej 19, 2. tv.

Bestyrelsens fordeling af arbejdsopgaver og ansvarsområder:

Sekretær: Niels Jørgen Larsen.

Grønne områder: Kurt og Karsten

Parkering: Kurt og Flemming

Økonomi: Flemming

Legeplads: Bodil og Leif

Miljøstation: Ellen-Margrethe samt Flemming og Leif vedr. lovliggørelse af den lille miljøstation sammen med SKANSKA.

Dagsorden:

  1. 1.     Valg af referent
  2. 2.     Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde
  3. 3.     De grønne områder
    1. a.     Alm. Vedligeholdelse
    2. b.     Espalier ved ladcykelparkeringsplads
    3. c.     Trekantarealet ved den store miljøstation
    4. 4.     Parkering
    5. 5.     Økonomi
      1. a.     Betaling af kampagnebanner
      2. 6.     Legeplads
      3. 7.     Cykelpumpestander
      4. 8.     Vejbump på Øresund Parkvej
      5. 9.     Petanquebane

10.  Cykelsti

11.  Skanskas udtræden af grundejerforeningen

  1. a.     Den lille miljøstation
  2. b.     Rettelse og aflysning af vedtægter

12.  Næste møde

13.  Eventuelt

  1. 1.     Valg af referent

Niels Jørgen blev valgt som referent

  1. 2.     Godkendelse af referat fra sidste møde

Referatet var blevet godkendt elektronisk og lagt ud på hjemmesiden. Der var ingen yderligere bemærkninger til referatet. Fremover vil referatet blive skrevet i udkast og sendt rundt til bestyrelsen senest 2 uger efter mødets afholdelse og herefter vil der være en uge til kommentarer, rettelser mm. Den endelige version til godkendelse skal således kunne være klar ca. 3 uger efter mødet.

  1. 3.     De grønne områder
    1. a.     Alm. Vedligeholdelse
    2. b.     Espalier ved ladcykelparkeringsplads
    3. c.     Trekantarealet ved den store miljøstation

Vedr. den almindelige vedligeholdelse havde Karsten og Kurt haft en gennemgang med Peter Nielsen HN Service. Karsten vil rundsende listen over de ting som skal repareres/forbedres i efteråret. Det gælder bl.a. ved udgangen til Amager Strandvej fra etape 3, hvor indstillingen er, at der bl.a. skal plantes et nyt fyrretræ. En del planter tæt på murene går ud. Hvis der plantes nye skal der medfølge en instruks for, hvordan disse planter skal passes/vandes.

Vedr. espalier ved ladcykelparkeringspladsen mellem etape 4 og 5 blev der principielt sagt ja til projektet jf. HN-service tilbud af 19. august 2015 på i alt 16.524 kr. excl. moms dog under forudsætning af, at udgifterne afholdes over næste års budget. Karsten og Kurt vil sørge for at orientere HN-service med henblik på at arbejdet kan laves vinter/forår 2016.  

Trekantarealet bag ved den store miljøstation skal renoveres og beplantes. I dag bruges arealet nærmest som cykel og gangsti. Men projektet bliver dyrt (ca. 75.000 kr.), fordi der skal fjernes en del forurenet jord. Efter en del diskussion fandt bestyrelsen det hensigtsmæssigt, at istandsættelsen af arealet blev udskudt indtil vi ved, hvordan den lille miljøstation bliver lovliggjort jf. pkt. 11. Det forventes, at afklaringen sker inden årets udgang, således at beplantning kan finde sted i foråret 2016.

  1. 4.     Parkering 

Kurt og Flemming havde ikke noget nyt at berette i forhold til sidste møde. Niels Jørgen kunne oplyse, at bestyrelsen i etape 3 igen havde diskuteret de store varebilers parkering ud for etapen i stedet for på gæsteparkeringen ved etape 1. Ejeren af den største varebil havde dog henvist til parkeringsreglementet, som kun omtaler vægt og ikke størrelse. Niels Jørgen mente, at Foreningen burde overveje at ændre i parkeringsreglementet. Der blev i den forbindelse nævnt, at parkeringsreglerne f.s.v. angår varebiler er forskellige for etape 1-3 (Øresund Parkvej) og 4-5 (Sundby Parkvej).  

  1. 5.     Økonomi 

Flemming havde modtaget en anmodning fra kampagnegruppen om betaling af et banner opsat ud for metrostationen i forbindelse med ændringer i lokalplanen for Skanskas kommende byggeri ud for den vestlige del af grunden. Bestyrelsen afviste anmodningen, da det dels ikke var en kampagne, som grundejerforeningen gennemførte, og dels fordi sagen er et par år gammel. 

Flemming kunne meddele, at der ikke var ændringer i økonomien i forhold til sidste møde. Resultatet for 2015 kan fortsat blive et underskud, dog afhængig af behovet for snerydning i november/december.

Vedr. afholdelse af møder foreslog Flemming, at der fast blev udbetalt 250 kr. til værten til dækning af omkostningerne. Bestyrelsen godkendte forslaget.

  1. 6.     Legeplads

Bodil havde haft kontakt med UNO Koncept A/S omkring løbende syn og vedligeholdelse af legepladsen på grønningen. UNO koncept vil dels kunne udarbejde et vedligeholdelsesforslag og dels udarbejde tilbud på arbejdet. Bodil vil til næste møde indhente et tilbud fra UNO koncept om udarbejdelse af en tilsynsplan. 

  1. 7.     Cykelpumpestander

Kurt havde fået et godt tilbud på en cykelpumpestander. Men da udgiften stadig vil være over 10.000 kr. fandt flertallet af bestyrelsens medlemmer, at det var for dyrt i forhold til behovet og foreningens økonomi.  

  1. 8.     Vejbump på Øresund Parkvej

Bestyrelsen gennemgik kort det forslag, som etape 1 havde fremlagt med henblik på etablering af bump. Forslaget var ændret således at der kun blev etableret et bump på strækningen ud for blok 1. Bestyrelsen kunne ikke godkende forslaget, da bumpet vil kunne passeres med en hastighed på op til 40, derfor vil bumpet primært få en ”psykologisk” effekt. Bestyrelsen foreslår i stedet, at der males tern/striber eller andet på vejen, som markerer langsom kørsel og altså kan have den samme psykologiske effekt. Karsten vil tage kontakt med forslagsstillerne fra etape 1 om det kunne være en brugbar løsning. 

  1. 9.     Petanquebane

Ellen-Margrethe har på facebooksiderne Øresund Strandpark og Øresund Strandpark etape 1 lavet et opslag for at få en indikation af, om der er interesse for en petanquebane på Grønningen. Der var en vis interesse og en håndfuld vil gerne være med til at trille projektet i gang. Dog var der enkelte beboere, som har lejlighed ud til Grønningen, som udtrykte modvilje mod projektet, dels fordi de var. bekymret for larm, og dels fordi de mente, at det skal være et sted for børneaktiviteter. Bestyrelsen for etape 4 har tillige tilkendegivet, at de er imod, at der anlægges en petanquebane på Grønningen. Punktet vil blive taget op igen på næste møde.

10.  Cykelsti

Bodil havde udfærdiget forslag til skrivelse til Københavns Kommune vedr. cykel og gangstien langs med vest siden af bebyggelsen. Skrivelsen gav udtryk for, at cykel- og gangstien samlet er for smal og at stierne bør byttes rundt så fodgængere fra vores bebyggelse ikke skal krydse cykelstien for at komme på gangstien. Endelig er cykelstien ufærdig ved Øresundsvej, hvor den mere eller mindre ender i cykelstativerne på modsatte side.

Bestyrelsen gav Bodil ret i, at cykel- og gangstien var snæver og at det ikke var hensigtsmæssigt at blande gående og cyklende trafik. Men før vi gør indsigelser, skal vi have fundet ud af, om vi vil bevare adgang til cykelstien fra hver enkel etape. Det mente bestyrelsen var i vores interesser, og at det ville være uklogt at sende indsigelsen, da den let kunne medføre at disse adgange ville blive sløjfet af kommunen. I stedet bør det overvejes, om der f.eks. skal opsættes en forskudt bom som forhindrer direkte udkørsel på cykel. Bestyrelsen besluttede at punktet kunne tages op på et senere møde, f.eks. når projektet på den anden side er færdig. 

11.  Skanskas udtræden af grundejerforeningen

  1. a.     Den lille miljøstation
  2. b.     Rettelse og aflysning af vedtægter

På forrige møde blev det godkendt, at Skanska udtrådte af grundejerforeningen, således at etape 6 ikke kommer med. Skanska lovede i den forbindelse at lovliggøre den lille miljøstation mellem etape 4 og 5 samtidig med, at de ville komme med forslag til konsekvensrettelser af grundejerforeningens vedtægter. Grundejerforeningen havde modtaget et rykkerbrev fra Kommunen dateret den 10. juni 2015 om at fjerne den midlertidige miljøstation eller få den lovliggjort. Flemming har den 23. juli på mail rykket Skanska for et løsningsforslag samt af få et fælles møde etableret mellem Skanska, Kommunen og Grundejerforeningen.

Skanska vendte tilbage med et forslag til sagsforløb på 8 punkter som følger: Den krævede størrelse af miljøstationen afklares, placeringen af stationen afklares, udarbejdelse af byggeansøgning, Grundejerforeningens godkendelse af byggeansøgning, indsendelse af ansøgning til kommunen, møde med kommunen, Skanska opfører miljøstationen og får den godkendt.

Flemming og Leif blev bedt om at fremme udarbejdelsen af en byggeansøgning mest muligt. Bestyrelsen fandt, at den nye miljøstation kun kan anlægges, hvor den midlertidige ligger i dag. Eneste mulige alternativ er udbygning af den store station, men det vil næppe blive accepteret af kommunen, da der er krav om nærhed. Bestyrelsen fandt det dog hensigtsmæssigt, at miljøstationerne blev vurderet samlet, at den store miljøstation også blev renoveret og at arealet bag stationen blev sat i stand jf. punktet ”de grønne områder”. 

Flemming har desuden forespurgt Skanska om salget af nabogrunden til Fastighets AB Balder får betydning for byggeriet. Svaret fra SKANSKA er nej, det vil bl.a. fortsat være udlejningsbyggeri. Salget omfatter desuden ikke Parkeringshusgrunden. 

12.  Næste møde

Næste møde afholdes hos Karsten Anthonsen, Øresund Parkvej 12. 1.tv. torsdag den 29. oktober 2015 kl. 19.00.

13.  Eventuelt

Den årlige middag for bestyrelsesmedlemmerne blev fastsat til at finde sted den 10. september kl. 19.00.

SKANSKA anvender fortsat betegnelsen Øresund Strandpark om bebyggelsen på nabogrunden. Poul og Flemming blev anmodet om at skrive til SKANSKA/Balder med anmodning om, at bebyggelsen får et andet navn.

Mødet hævet

Niels Jørgen